23 Haziran 2009 Salı

Application ve w3wp.exe eşleştirmesi

Production ortamında yalnızca tek application kurarız ancak test ortamımızda birden fazla application oluşturur ve çalışmalarımızı bu applicationlar üzerinde yaparız.
Applicationlarımızın task manager'da hangi w3wp.exe'ye karşılık geldiğini bilemeyiz.

Ancak aşağıdaki adımları uyguladıktan sonra Process ID ile IIS üzerinde Application Pool IDlerin eşleşmelerini sağlayarak w3wp uygulamalarının bizim applicationlarımızın hangisi ile eşleştiğini öğrenebiliriz.

Ben 3 adet application açtım (browser internet explorer veya firefox fark etmiyor)

1. Task Manager -> View -> Select Columns...

2. PID (Process Identifier) seçiyoruz ve Ok diyoruz.



Task Manager böyle gözükmekte.



4. Command Prompt açıyoruz.

5. Command Prompt’a yapıştırıyoruz.

%systemroot%\system32\cscript.exe %systemroot%\system32\iisapp.vbs

Birde Central Administration açarak scriptleri çalıştırıyorum.Ekran görüntüsü aşağıda yer almakta.


Command Prompt ile çalışmam olacağı zaman genelde .bat dosyası oluşturarak bir klasörde tutuyorum ve script çalıştırmam gerektiği zaman ilgili klasöre gidip bat dosyası çift tık ile scriptleri çalıştırmayı tercih ediyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel paylaşım için teşekküler. Sharepoint yazılımcıları için application pool bilgisi olmazsa olmaz.Geliştirme yaptığınızda sonucu görmek için illa application poolun resetlenmesi gerekiyor ki çoğu insan iisreset i tercih ediyor ve bence oldukça büyük bir zamanın çöpe gitmesi demek. Ben Application Pool Manager 'ı kullanıyorum ve bu araç size hangi web application ın hangi application poolu kullanıdığınıda gösteriyor, oldukça kullanışlı.